;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Ε.Χ.Ο.Τ 2016

Αγαπητοί Συνάδελφοι,                                                                                    

Επί τη αναλήψει των καθηκόντων μου, ως Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, θέλω να σας ευχαριστήσω για την ιδιαίτερη τιμή να με εκλέξετε το 2013 Β’ Αντιπρόεδρο.

Σας εύχομαι για τον καινούριο χρόνο υγεία και κάθε ευτυχία, ατομική και οικογενειακή. Ο χρόνος αυτός, με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία μας, θα πρέπει να μας δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία της ποιοτικής και επιστημονικής αναβάθμισης της Εταιρικής μας κοινότητας. Για το λόγο αυτό, έχω προγραμματίσει πέραν του 72ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας και άλλες δραστηριότητες επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα «Απόλλων» θα αποτελέσει μία προσπάθεια Εταιρικής εγρήγορσης και κοινωνικής ευθύνης για όλα μας τα μέλη, μηδενός εξαιρουμένου, νέου και παλαιού, ειδικευόμενου και ειδικού. Σε συνεργασία με την Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας Θράκης, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος  και τον  Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος, θα παρουσιάσουμε τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας σε οκτώ διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου μας.

Η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. θα διοργανώσει στις εγκαταστάσεις της εξειδικευμένο, προηγμένης γνώσης, Διεθνές Εργαστηριακό Συμπόσιο – Κύκλο Μαθημάτων, με θέμα την Σπονδυλική Στήλη για συγκεκριμένο αριθμό ιατρών.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ανακοινώσω την συνεργασία της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. με το Βρετανικό NHS και το  Cambridge University Hospitals. Η συνεργασία αυτή θα έχει ως σκοπό την επιστημονική επικύρωση των παραπάνω δραστηριοτήτων και τη δυνατότητα λήψης πιστοποιημένου πτυχίου.

Ομάδα  παλαιών αλλά και νέων συναδέλφων έχει ξεκινήσει να καταγράφει την Ιστορία της Εταιρείας μας, με στόχο να παρουσιάσουμε στο Συνέδριό μας το πρώτο δοκίμιο με την καταγραφή αυτής.

Πέραν των παραπάνω, σκοπός μου είναι να ενεργοποιήσω τους νέους συναδέλφους  ώστε η συμμετοχή τους στα μαθήματα του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών να είναι ηυξημένη και ουσιαστική. Στο ανωτέρω πλαίσιο,  η Εταιρεία θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα υποτροφιών ειδικευομένων, το καλοκαίρι στην Πορτογαλία. Οι νέοι μας, θα πρέπει να αφήσουν το στίγμα τους στη χρονική αυτή περίοδο. Μία από τις δράσεις που θα ενθαρρύνω και θα υποστηρίξω θα είναι η εμφάνιση της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. στα μέσα μαζικής κοινωνικής δικτύωσης.

Από όλους σας, παλαιούς φίλους, νέους Ορθοπαιδικούς αλλά και ειδικευόμενους αναμένω ιδέες και προτάσεις.

Άλλωστε, χωρίς όνειρα δεν ανεβαίνει κανείς στην κορυφή.

Ο ποιητής Δάντης είπε: «..πάμε όλοι μαζί για τη χρονιά αυτή...από το δέντρο στην κορφή και από την κορφή πιο πέρα…»

Η ένωσή μας είναι η δύναμή μας.

Πάνος Α. Ευσταθίου

Πρόεδρος

 

event
RSS Feed Widget