Χαιρετισμός Προέδρου

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ανάληψή των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) για το έτος 2019 αποτελεί υψίστη τιμή.

Η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. που πρόσφατα εόρτασε τα 70 έτη από της ιδρύσεως της  παραμένει πιστή στους στόχους της, δηλαδή την εκπαίδευση νέων ορθοπαιδικών χειρουργών, τη κατοχύρωση του πλαισίου της ειδικότητας μας, τη πολιτειακή κατοχύρωση του θεσμικού ρόλου της Εταιρείας μας και την συνεχή προσφορά της στην Κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την «Ανασκόπηση της Ορθοπαιδικής» από 25 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2019 με στόχο την προετοιμασία των νέων συναδέλφων για τις εξετάσεις λήψης ειδικότητας αλλά και την ανανέωση των γνώσεων ειδικευμένων συναδέλφων. Η Εταιρεία μας σε άμεση επαφή με την EFΟRT θα χορηγήσει και αυτή τη χρονιά υποτροφίες στους Ειδικευόμενους Ορθοπαιδικής. Επίσης συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχών εκδηλώσεων των προηγούμενων ετών, προγραμματίζεται για το 2019 η διοργάνωση Κύκλου Εκπαιδευτικών Επιστημονικών Εκδηλώσεων της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. με δωρεάν συμμετοχή. Για την φετινή χρονιά τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Νάουσα.

Η Εταιρεία μας έχει ενισχύσει το θεσμικό της ρόλο με παρουσία σε ειδικές επιτροπές του Υπουργείου Υγείας και το ΚΕΣΥ. Είναι στις προθέσεις της Πολιτείας, οι αλλαγές στο τρόπο εκπαίδευσης των νέων συναδέλφων για την λήψη της ειδικότητας σε πιστοποιημένες Ορθοπαιδικές κλινικές και κέντρα, καθώς και τη θεσμική καθιέρωση της μετεκπαίδευσης (Fellowship) στα γνωστικά αντικείμενα της Ορθοπαιδικής. Επίσης, η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. θα φροντίσει για την πολιτειακή κατοχύρωση των ορθοπαιδικών ιατρικών πράξεων.

Το 75ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής και Τραυματολογίας, θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Οκτωβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα με την παρουσία εκλεκτών Ελλήνων και Ξένων συναδέλφων, και τη συμμετοχή των Τμημάτων της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. Στο πλαίσιο της προσπάθειας κατάρτισης ενός εξισορροπημένου επιστημονικού προγράμματος σε επίπεδο θεματολογίας πρόκειται να συμπεριλάβουμε όλα τα καίρια θέματα και τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στην Ορθοπαιδική. Επίσης, στο Συνέδριό μας θα συμμετέχουν Ελληνικές και Διεθνείς Επιστημονικές Εταιρείες όπως SICOT, EFORT, ISOLS, EMSOS, FORTE, WAIOT, European Hip Society, European Knee Society, καθώς και Επιστημονικοί Εκδότες διεθνών περιοδικών JBJS, EJOST, International Orthopedics, Clinical Orthopaedics & Related Research.  Αναμένουμε την ενεργό συμμετοχή σας στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέχετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου. (https://www.erasmus.gr/microsites/1165).

Τέλος, η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. θα συνεχίσει την επίσημη ενημέρωση του κοινού στην ιστοσελίδα της (www.eexot.gr) αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εταιρείας (Facebook, YouTube) καθώς και με κοινωνικές εκδηλώσεις για το σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο των μελών της και τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της Ορθοπαιδικής.

Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά,

Με εκτίμηση,

Καθηγητής Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας