70ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. 2014

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στο 70o Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Επιστημονικό Πρόγραμμα να διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να αξιοποιείται στο μέγιστο η πείρα καταξιωμένων επιστημόνων στον τομέα της Ορθοπαιδικής. Το ευρύ φάσμα της θεματολογίας και ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, διακεκριμένων συναδέλφων, θα διαμορφώσουν τις συνθήκες, ώστε να εξασφαλιστεί η ενεργός συμμετοχή του ακροατηρίου στις επιστημονικές συνεδρίες.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διαλέξεων, αντιπαραθέσεων και στρογγυλών τραπεζών. Παράλληλα, οι αποσταλείσες εργασίες των συναδέλφων αξιολογήθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο σύνολό τους. Ανάλογα με τον βαθμό αξιολόγησης, οι εργασίες παρουσιάζονται υπό μορφή ελεύθερων ανακοινώσεων ή αναρτήσεων.

Επιπλέον των εκλεκτών Ελλήνων συναδέλφων, σημαντική θα είναι και η συμμετοχή ξένων διακεκριμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα καταθέσουν με τη σειρά τους την πείρα και τις απόψεις τους, δημιουργώντας ένα ισχυρό ερέθισμα για συζήτηση στο καθιερωμένο πλέον EFORT Forum.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα δοθεί η δυνατότητα για πρώτη φορά στους ειδικευόμενους συναδέλφους
να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και τις σκέψεις τους για το μέλλον καθώς και να παρουσιάσουν την επιστημονική τους δραστηριότητα. Να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να έρθουν σε επικοινωνία με τον επίσημο επιστημονικό τους φορέα, καθόσον διοργανώνεται ειδική εκδήλωση από την FORTE για τον σκοπό αυτό.

Τέλος, το φετινό Συνέδριό μας εισάγει μια επιπλέον καινοτομία: Για πρώτη φορά γίνεται έμπρακτη προσέγγιση της ΕΕΧΟΤ προς τον ορθοπαιδικό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με την διοργάνωση ειδικής συνεδρίας κατά την διάρκεια της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία να τεθούν επιστημονικά θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Περιμένω να σας καλωσορίσω με χαρά εκ μέρους της ΕΕΧΟΤ, στην Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΧΟΤ
Γεώργιος Α. Μαχαιράς


Επιστημονικό Πρόγραμμα                      Βιβλίο Περιλήψεων                               Αφίσα