Χαιρετισμός Προέδρου

πρόεδρος ΕΕΧΟΤΑγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου ως  Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκλογή μου στη θέση αυτή. Εύχομαι σε όλους  σας, για το νέο έτος 2023 που μόλις υποδεχθήκαμε, υγεία και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Τους επόμενους μήνες η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να υποστηρίζει επιστημονικά και επαγγελματικά τους Έλληνες Ορθοπαιδικούς, αναδεικνύοντας το έργο τους στην κοινωνία, και να ενισχύει τον Καταστατικό της σκοπό, την προαγωγή δηλαδή της Ορθοπαιδικής σε όλα τα επίπεδα.  Σε πείσμα των σύνθετων καιρών που αφήνουμε πίσω μας, η εξωστρέφεια της Εταιρείας μας κρίνεται πιο σημαντική από ποτέ.

Προτεραιότητά μας, η  ενημέρωση και η συνεχής  εκπαίδευση των συναδέλφων Ορθοπαιδικών και των ειδικευομένων,  με τη συνδρομή του Κ.Ε.Ο.Χ. και των Τμημάτων της Εταιρείας μας.  Στο ανωτέρω πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί και πρόκειται να πραγματοποιηθούν από την Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. επιστημονικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Έχει γίνει ήδη  σοβαρή προσπάθεια να καταρτιστούν επιστημονικά προγράμματα ευρείας θεματολογίας, που αφορούν και  στους ειδικευόμενους συναδέλφους, ώστε να μπορούν να συμβάλουν στην προετοιμασία για τις εξετάσεις ειδικότητας. Εξίσου σημαντική είναι και η οργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων (με διαδικτυακή αλλά και διά ζώσης συμμετοχή) τα οποία στοχεύουν στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των συναδέλφων.

Η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. θα στηρίξει ενεργά τους νέους συναδέλφους με την προκήρυξη υποτροφιών για την μετεκπαίδευσή τους σε τομείς αιχμής. Ταυτόχρονα θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στα διεθνή δρώμενα και η συνεργασία με διεθνείς επιστημονικές εταιρείες.

Σημαντικός στόχος μας είναι και η  κοινωνική δράση με ισχυρή υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσω δράσεων κοινωνικής ευθύνης.

Το 79ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας θα πραγματοποιηθεί στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα από 4 ως 7 Οκτωβρίου 2023, με συμμετοχή των Τμημάτων της Εταιρείας μας, διακεκριμένων Ορθοπαιδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών (EFORT, ESSKA, EHS, IOTA).

Θέτοντας ως θεμελιώδη σκοπό και στόχο την εξέλιξη της Εταιρείας μας, ευελπιστώ στην ενεργό συμμετοχή σας  στις δραστηριότητές της, αναμένοντας τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

Με εκτίμηση,

Καθηγήτρια Ζωή Χ. Νταϊλιάνα

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας