Χαιρετισμός Προέδρου

πρόεδρος ΕΕΧΟΤΑγαπητά Μέλη της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ, συνάδελφοι και φίλοι,

Με την ανάληψη της Προεδρίας θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω θερμότατα για την ύψιστη τιμή που μου κάνατε με την εκλογή μου στην κορυφαία θέση της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Σκεπτόμενος τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις των περασμένων ετών, νιώθω ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια για την αφοσίωση και τις προσπάθειες όλων σας ώστε η Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. να είναι επάξια μια ισχυρή και αναγνωρίσιμη επιστημονική εταιρία εντός και εκτός Ελλάδας. Εύχομαι το 2024 να φέρει υγεία, ευημερία και επαγγελματική επιτυχία σε όλους σας.
Τους επόμενους μήνες θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε το όραμα και τα εγχειρήματα που έχουν προγραμματισθεί να εκκινήσουν, ελπίζοντας να αποτελέσουν θεμέλιες λίθους για τα επόμενα χρόνια και τα οποία αναπτύσσονται σε 10 άξονες δράσεων.

  1. Ανθρωποκεντρισμός-ασθενής, Φιλανθρωπία και Κοινωνική Ευθύνη
  2. Ενημέρωση, Εκπαίδευση και Εξειδίκευση
  3. Εξωστρέφεια της Ελληνικής Έρευνας-τεχνολογίας & Σύνδεση με τη Βιομηχανία
  4. Διακεκριμένοι Έλληνες της Διασποράς
  5. Επαγγελματισμός, Ηθική και Αξιοκρατία
  6. Διεύρυνση, Βιωσιμότητα, Συμμετοχικότητα, Κίνητρα & Προσέλκυση Νέων Μελών
  7. Συμπεριληψημότητα & Ισότητα
  8. Συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  9. Επιστημονική και Εκπαιδευτική Επιτροπή Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. και η γερουσία των Προέδρων
  10. Μορφή και Μέλλον του Ετήσιου Συνεδρίου και ο διάλογος Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. & Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ

Ο βασικός μας στόχοςο άνθρωπος-ασθενής και η εκπαίδευση των συναδέλφων σε πολλαπλά επίπεδα, ένα καινοτόμο εγχείρημα που στοχεύει εκτός από την ενίσχυση του καταστατικού σκοπού της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. και στην τόνωση της εξωστρέφειαςκαι της διεθνοποίησης της Εταιρείας μας. Αυτό το έργο όχι μόνο συμβαδίζει με το όραμά μας για την εξέλιξη της Εταιρείας, αλλά αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για καινοτομία, συνεργασία και αριστεία στην Ορθοπαιδική φροντίδα.

Σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια. Μαζί, μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα πρότυπα της Ορθοπαιδικής χειρουργικής και να επιτύχουμε ένα διαρκές υψηλό αποτέλεσμα για την υγεία των ασθενών μας και την ποιοτική αναβάθμιση και ευημερία της επαγγελματικής και επιστημονικής μας κοινότητας.

Καθώς ξεκινάμε αυτό το νέο κεφάλαιο, ας ενισχύσουμε τους δεσμούς της φιλίας και της αλληλεγγύης. Η συνεχής σας υποστήριξη και συμμετοχή είναι κρίσιμη για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. Είμαι βέβαιος ότι, με τησυλλογική δύναμη της εταιρείας μας, θα ξεπεράσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και θα επιτύχουμενέα ύψη αριστείας.

Ελευθέριος Τσιρίδης
Καθηγητής Ορθοπαιδικής
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας