75ο Συνέδριο Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. 2019

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας σας καλωσορίζουμε στο 75ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, που πραγματοποιείται από 2 έως 5 Οκτωβρίου 2019 στην Αθήνα, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Με στόχο τη διοργάνωση ενός Συνεδρίου υψηλού επιστημονικού επιπέδου, προσκαλέσαμε και μας τιμούν με την παρουσία τους διακεκριμένοι συνάδελφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο Επιστημονικό Πρόγραμμα, στην κατάρτιση του οποίου είχε σημαντική συμμετοχή το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (Κ.Ε.Ο.Χ), έχει συμπεριληφθεί σημαντικός αριθμός διαλέξεων, αντιπαραθέσεων και συμποσίων, στα οποία συμμετέχουν εκλεκτοί συνάδελφοι. Ιδιαίτερα δίνεται βήμα στους νέους και νέες συναδέλφους. Όλα τα τμήματα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) διοργανώνουν στρογγυλές επιστημονικές τράπεζες με εξειδικευμένα θέματα του γνωστικού τους αντικειμένου.

Μας τιμά επίσης η συμμετοχή διεθνών επιστημονικών εταιρειών όπως SICOT, EFORT, ISOLS, EMSOS, EUROPEAN HIP SOCIETY, EUROPEAN KNEE SOCIETY καθώς και ελληνικών εταιρειών όπως η Ορθοπαιδική και Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας – Θράκης (Ο.ΤΕ.ΜΑ.Θ.), η Ελληνική Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Γόνατος & Αθλητικών Κακώσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΥΛΗΣ», η Ελληνική Εταιρεία Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (Ε.Ε.Ε.Μ), η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου (Ε.Ε.Χ.Χ.A.A.) και ο Σύλλογος Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της Γερμανίας. Επίσης συμμετέχουν εκπρόσωποι διεθνών επιστημονικών περιοδικών όπως το Journal of Bone & Joint Surgery (JBJS), το European Journal of Orthopaedic Surgery & Traumatology (EJOST), το Orthopedics και το International Orthopaedics.

Στο φετινό συνέδριο δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη αντιμετώπιση των μυοσκελετικών όγκων σε παιδιά και ενήλικες, καθώς και στην αντιμετώπιση συνθέτων ορθοπαιδικών προβλημάτων, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως η τρισδιάστατη εκτύπωση μεταλλικών εμφυτευμάτων, η ρομποτική χειρουργική και η πλοήγηση.

Είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία σας και η ενεργός συμμετοχή σας θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την επιτυχία του συνεδρίου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος
Καθηγητής Ορθοπαιδικής Ιατρικής Σχολής
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
Πρόεδρος ΕΕΧΟΤ 2019


Επιστημονικό Πρόγραμμα                      Βιβλίο Περιλήψεων                               Αφίσα