Μήνυμα Πρόεδρου 2020 // Ανασκόπηση 2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Όταν στις αρχές του 2020 αναλάμβανα την Προεδρία της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. δεν φανταζόμουν ότι αυτή θα εξελισσόταν μέσα σε συνθήκες πανδημίας, που θα προκαλούσε απίστευτα δεινά σε όλους τους ανθρώπους. Οι δυσμενείς, όμως, συνθήκες που επικράτησαν, δεν στάθηκαν εμπόδιο στη διατήρηση του βηματισμού και την εκπλήρωση των καταστατικών σκοπών της Εταιρείας μας.

Η εκπαιδευτική δράση της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. είχε ήδη προσαρμοσθεί από την αρχή της χρονιάς σε αυτό που τελικά οι καταστάσεις επέβαλαν, δηλαδή τη διοργάνωση στοχευμένων και άρτια δομημένων webinars, τα οποία παρακολούθησαν συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και είχαν πολύ μεγάλη απήχηση. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 30 webinars και 3578 συνάδελφοι παρακολούθησαν ένα ή περισσότερα από αυτά.

Το 76ο Συνέδριο της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδικτυακά, με τη συμμετοχή 412 ομιλητών, πάνω από  1.200 συνέδρων και ανακοινώθηκαν 318 επιστημονικές εργασίες. Εγκαινιάστηκε έτσι νέα εποχή στην διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων από Εταιρείες Κορμού στην Ελλάδα και αποκομίσθηκαν εμπειρίες και συμπεράσματα, που θα φανούν χρήσιμα όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Η επιτυχία του φετινού Συνεδρίου μας αποδείχθηκε διττά σημαντική, καθώς κορυφώθηκε το αδιάκοπο της δράσης της Ε.ΕΧ.Ο.Τ. σε όλα τα επίπεδα για το 2020, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η οικονομική  ανάσα, που αποτελεί ζωτική προϋπόθεση για την Εταιρεία μας.

Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή σας υποστήριξη αυτή τη δύσκολη χρονιά και εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, ευτυχία και πρόοδο για το νέο έτος.

 

 

Δρ Αθανάσιος Θ. Κωστάκος

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας

Διαβάστε εδώ